Stor opbakning til åbne træninger i ÅFK

Mens de danske herrer slog deres folder i Prag til VM i floorball, så slog ÅFK dørene op til to åbne træninger. Aldrig før har dansk floorball fået så massiv mediedækning, så det skulle udnyttes til at lokke nye medlemmer til.

HAR DU LYST TIL AT SPILLE FLOORBALL?

Floorball er præcis som du kender det fra skolen med den lille, hvide plastik bold og en masse sved på panden. Det spiller vi i ÅFK. Og vi synes det er enormt sjovt, hvis vi selv skal sige det.

Sådan startede invitationen, der skulle være med til at lokke nye spiller til træning i ÅFK. Indsatsen gav da også pote. Allerede første aften var hallen fyldt med ni nye spillere, der ønskede at prøve kræfter med sporten. Nogle havde spillet floorball før, mens andre var helt nye i gamet.

Træningen var tilrettelagt, så alle kunne være med – lige meget om det var første gang man holdt en stav, eller man havde spillet mange gange før. Der blev både trænet skud, driblingen og gennemgået de mest basale regler. Til slut blev der selvfølgelig spillet kamp, så alle spillerne nåede at få lidt sved på panden.

Det er ikke kun til de åbne træninger, at vi har se et fremgang af spillere. Også til de almindelige træninger er der dukket nye spillere op. Henover de seneste to uger har der været ni nye ansigter til de ugentlige fællestræninger.

Floorball er stadig en lille sportsgren i Danmark, men det skyder hele tiden frem med nye medlemmer. Selvom der kontinuerligt foregår et rekrutteringsarbejde for at få nye medlemmer, så må man bare sige, at mediedækningen gør en kæmpe forskel, når der skal findes nye spillere.

– Det er selvfølgelig enormt glædeligt, at floorball får opmærksomhed fra et medie som Danmarks Radio. De har tidligere streamet floorballkampe på DRTV, men at vi nu også får plads i klassisk flow-tv og i tv-guiden er med til at fange endnu fleres opmærksomhed, der tilfældigt falder over sporten. At vi så har formået at tiltrække nye medlemmer på den baggrund er jeg enormt stolt af, og jeg ved, at vi ikke er de eneste, da andre floorballklubber har haft succes med lignende tiltag. I et større perspektiv er det enormt godt for sporten, hvilket altid vil være i vores absolutte interesse, sagde en tilfreds formand, Morten Frederiksen.

Det er selvfølgelig ikke kun til de åbne træninger, at vi tager imod nye spillere. I Århus Floorball Klub tst har vi altid gode hold at starte på, hvor man hurtigt kommer ind i fællesskabet og hvor man får lært både spillet og de tekniske detaljer med staven at kende.

Læs mere om de enkelte hold og træningstider på aarhusfloorball.dk