Stort drama da ÅFS sikrede sig slutspilspladsen

Lige fra første fløjt var spillet én stor gang rod. ÅFS forsøgte at få pasningsspillet i gang men TÅF lagde et højt pres og fik i bogstaveligste forstand slået ÅFS-offensiven i småstykker. Alligevel lykkedes det momentvist udeholdet at få gang i spillet og to gange lynede Mia Østerhaug, og ÅFS førte 2-0 efter 1.periode. 

2. periode nåede knap nok at komme i gang inden ÅFS blev ramt af en to minutters udvisning til Mia Østerhaug. Udvisningen forløb uden de store udfordringer men netop som ÅFS blev fuldtallige dukkede en tilfældig bold op på kanten af ÅFS-feltet og pludselig lå den under Cindy – TÅF havde reduceret til 1-2. Derefter fulgte en længere pause og pludselig blev banens på det tidspunkt bedste, Mia Østerhaug, præsenteret for det røde kort for at træde på banen under spil.

Omkring denne kontroversielle episode sagde træner Bartels efter igen at have set situationen på video: “Mia træder på banen 1 sekund før tid men under spilstop. Hun bliver simpelt hen fanget af, at der bliver fløjtet et frislag lige som tiden skal til at løbe ud. Hun vender straks tilbage til boksen inden spillet er sat i gang og burde have haft en ny 2'er. At sekretariatet så vælger at tage de neutrale briller af og går ind som en aktiv spiller er selvfølgelig meget beklageligt. Som dommerne sagde; kunne de ikke gøre andet ud fra sekretariatets opfordringer.” Man kan med rette stille spørgsmålstegn ved om reglen blev fortolket korrekt, og Mia “forsætligt” forsøgte at “sabotere spillet med tydelig hensigt” da hun ved et uheld træder på banen for straks at vende tilbage til boksen. Om sekretariatet fortsætter Lars Erik: “Det er vel meget menneskeligt at miste objektiviteten når der bliver lagt så massivt et pres som der blev fra TÅF-bænken. Alligevel blev man da lidt forbløffet da TÅF-bænken bag om ryggen på dommerne får lagt 4 sekunder til uret under en ÅFS-udvisning i kampens afslutning.”

Men tilbage til kampen. ÅFS viste straks i 5-minutters udvisningen flot moral, da Gis afdriblede TÅF-overtallet og sammen med Tine Nielsen stak af sted i en 2-mod-1 som sidstnævnte omsatte til scoring, 3-1. Perioden ud viste ÅFS den største gejst og kom derfor frem til flere gode chancer som kunne have lukket kampen allerede her. 

I 3.periode var billedet egentlig det samme som de to første. Fægtekamp, masser af støj og pigeskrig som momentvist blev afløst af lidt floorball og tilfældigt opståede chancer. Efter en længere periode med skiftende over/undertal udnyttede Gis et skiftekoks hos TÅF og lagde via køkkenvejen pænt bolden på plads. 4-1 til ÅFS og 10 minutter igen. Herefter fik ÅFS endelig styr på spillet og de næste 5 minutter lignede de ikke et hold som havde i sinde at give flere muligheder fra sig. Men netop som sækken skulle snøres lavede TÅF med 3 minutter igen 2 hurtige og skabte spænding til sidst. Stine Lausten punkterede denne med scoring i tomt mål til sidst; 5-3 til ÅFS.

En vanvittigt stressende affære endte således med en fortjent sejr til ÅFS. TÅF havde dog stor ære af kampen og formåede med et kontant helbanepress at få afviklet kampen på deres præmisser. Hvert hold kunne nemt ha’ scoret 3-4 mål mere men afslutningerne led under det svært opskruede tempo og meget urene spil. Positivt for ÅFS var at holdet tacklede modgangen omkring Mia Østerhaugs røde kort fornemt og rent mentalt gav kampen et ordentligt boost inden slutspillet.

Skriv et svar