Stort nederlag i 3. kvartfinale

Efter sejr i første kvartfinale – og et efterfølgende stort nederlag i anden kvartfinale – var ÅFK fuld af tro på, at holdet skulle drille favoritterne fra Copenhagen i ÅFS Centret lørdag eftermiddag. Og første periode startede da også som en tæt affære.

Starten blev dog ikke positiv, da en personlig fejl i eget hjørne blev straffet af gæsterne allerede i det andet minut. På et flot opspil og indspil til Anders Kristensen i slottet faldt udligningen dog hurtigt, men uopmærksomhed ved et frislag betød 1-2 til Copenhagen. Perioden fortsatte tæt, og ÅFK havde samlet de største chancer i et powerplay, hvor Copenhagen-målmanden rev to flotte redninger frem.

Det der lignede et helt åbent opgør, blev dog hurtigt ændret i starten af anden periode. ÅFK blev to gange fanget med tredjemanden for højt, og Copenhagen-kontraen var skarp, så 1-2 var hurtigt ændret til 1-4, og da Copenhagens troldmand Jesper Schow på egen hånd leverede en flot soloaktion til 1-5, var gæsterne i fuld kontrol. ÅFK fik til sidst i perioden en mulighed i overtal, men betegnende for indsatsen i perioden, betød det i stedet en baglænsscoring til 1-6, hvilket var facit efter anden periode, hvor ÅFK-træner Sylvester Hansen i en timeout tydeligt markerede sin utilfreds med indsatsen, da ordene ”I spiller som en sæk kartofler” gjaldede ud i hallen.

Fra tredje periodes start valgte ÅFK at spille en enten-eller taktik med risikabelt højt offensivt pres i håbet på at vende kampen, men efter tre minutters solidt pres og 2-3 gode muligheder, slog gæsterne igen til på de spilvendinger, som der er så stærke til, og efter fem minutter var stillingen øget til 1-8, og via et straffeslag blev det yderligere 1-9.

Herfra trak ÅFK presset tilbage igen, og der kom kontrol over kampen igen. Igen var det dog ÅFK, der leverede et boldtab, der betød 1-10, inden Vinoth Sivapalan med en god afslutning kunne pynte til slutfacit 2-10.

Hermed tilspillede Copenhagen sig matchbolden til søndagens 4. kvartfinale, hvor ÅFK er nødt til at minimere de fejl, der i så høj grad giver Copenhagen chancen for at udnytte deres spidskompetencer. Boldtab i egen zone – samt i midtzonen i ubalance – skal fjernes, så gæsterne i højere grad skal skabe deres mål selv.

Kvartfinale 4 spilles søndag klokken 13:00 i TST Aktivcenter.

Skriv et svar