Stort nederlag trods god fight

FC Outlaws – ÅFS: 0-8 (0-3, 0-2, 0-3)

Det var et afbudsramt 1. damehold, der lørdag tog den lange tur til Frederikshavn for at møde FC Outlaws. Med afbud fra fire af holdets stamspillere var det en spinkel trup, der gik på banen til sæsonens sidste kamp i grundspillet. Afbuddene medførte en del rokeringer i kæderne og et enkelt ”nyt” ansigt lyste op på kampprotokollen: Trine Refsgaard fra ÅFS Old Stars havde meldt sig under fanerne for at hjælpe sine gamle holdkammerater i nødens stund.

Fra kampens start formåede Outlaws at fastholde deres angreb, og de spillede sig frem til en del chancer, som en fremragende Anette Kjelgaard i ÅFS målet dog kærligt tog sig af. ÅFS fik efterhånden lidt bedre styr på eget spil og havde et par gode opspil og chancer. Det var dog sporadisk, hvad ÅFS’erne havde at byde på, og midt i perioden var det da også Outlaws, der fortjent fik hul på bylden. Inden periodepausen nettede de endnu to gange.

Fokus i anden periode var at få dæmmet op for Outlaws’ farlige tværpasninger, og det lykkedes i størstedelen af perioden. Frem ad banen knep det dog stadig med at skabe det helt store, men med lidt mere held i sprøjten kunne ÅFS’erne godt have sikret sig en enkelt pind. Outlaws sad fortsat tungt på kampen og tilspillede sig fortsat rigeligt med chancer. Anette holdt stand på fornem vis, og Outlaws måtte nøjes med to scoringer i perioden.

Tredje periode forløb stort set som de foregående med Outlaws klart i teten og enkelte chancer til ÅFS. Fra ÅFS’ side blev der kæmpet bravt, men det kunne desværre ikke forhindre tre scoringer fra Outlaws, og kampen endte derfor med et 8-0 nederlag.

Det lyder umiddelbart som en solid øretæve, og det var da også sæsonens største nederlag til Outlaws. Men der var faktisk masser af positive ting at tage med videre til kvartfinalerne. Hele holdet kæmpede fantastisk godt, og der var på intet tidspunkt resignation i luften. Pigerne bakkede hinanden op og leverede en rigtig god holdindsats!

Der blev trukket hårde veksler på de blot tre wings, men de ydede en god og meget disciplineret indsats. Det var desuden meget positivt at se de to nyligt oprykkede 2. damer, Henriette Gam og Helena Grove, træde ind i startopstillingen og levere en rigtig god indsats. Trine Refsgaard, der trådte til med kort varsel, spillede ligeledes en rigtig god kamp, og fightede formidabelt hele kampen. Sidst men ikke mindst så var Anette Kjeldgaard meget mere end nogen anden virkelig ”Woman of the match”. Hun stod ganske enkelt fremragende.

Alt i alt var det en ganske tilfreds trup, der vendte snuden mod Århus. Kampen havde vist, at ÅFS damerne har en god, bred trup, hvilket de helt sikkert for brug for i kvartfinaleserierne mod Hafnia FC, hvor der spilles med effektiv spilletid kampen igennem!

Skriv et svar