Sur affære – da ÅFS mødte Bjerre

Sæsonens næstsidste kamp skulle søndag spilles mod Bjerre. Et hold som vi endnu ikke har taget point fra i denne sæson, men som vi absolut mente var til at tale med.
Kun 9 markspillere + en keeper havde meldt sig klar til kampen, så taktikken var at stå godt defensivt, spare lidt på kræfterne og så køre kontraer. Bjerre spillede lidt efter samme princip, så der var lagt op til stillingskrig.

Kampen startede godt for de hårdt kæmpende ÅFS’ere. Godt nok var det en meget lige kamp, men den stærke defensiv formåede at holde gæsterne fra det helt store. I den anden ende blev det til en del gode angreb og fornuftigt spil. Belønningen blev også en ÅFS-føring ved Benny Johansen, der flot udnyttede en kontrachance. Perioden endte desværre med et Bjerre comeback; bolden blev ikke eksekveret væk foran mål, og Bjerre kunne lidt heldigt bringe sig tilbage til status quo. 1-1 endte en ellers godkendt første periode.

2. periode startede igen udmærket. Vi holdt fast i spilkonceptet, og fik nogle gode muligheder for igen at komme foran ved et par overtalssituationer. Det lykkedes kort inde i 2. periode. Mads Spanggaard klappede til bolden i et powerplay, den røg mellem venner og fjender og til sidst også en prisgivet Bjerre målmand. Vi var igen oven på! Men ak ak ak.. Skæbnen ville det anderledes for de stakkels ÅFS’ere. Godt 13 minutter inde i anden periode bragte Bjerre igen balance i regnskabet. Et langskud blev rettet af, og Bjerre var nu igen med i kampen. Egentlig fortjent nok på dette tidspunkt, for kampen var i en intens fase med mange chancer i begge ender. Desværre blev det altså 2-2 i stedet for 3-1. Dagens helt store ”underholdning” kom få minutter senere. ÅFS frislag i egen zone. En ung tynd ÅFS back med briller var så ”uheldig?” at lægge bolden godt til rette til en Bjerre spiller, som nok ikke stod meget længere end de 2 meter væk. Morten var af gode grunde prisgivet i målet. Flot assist af ÅFS backen. 2. periode endte med 2-3 føring til gæsterne.

Fast besluttet på at få styr på kampen igen gik vi ind til tredje periode med god selvtillid. Vi havde set, at vi sagtens kunne spille med, og med den rette indstilling skulle vi nok komme tilbage i kampen. Desværre spillede skæbnen os endnu et pus. En Bjerre kontra blev effektivt bragt til ende ved godt returløb af 2 ÅFS'ere. Desværre væltede Bjerre manden mellem de 2 ÅFS’ere. Dommen var klar. Straffeslag til Bjerre, som blev effektivt udnyttet. Der var nu endnu længere op af bakken, men vi var stadig ved godt mod. Vi begyndte at lægge et højere pres, og det resulterede i mange chancer. Anders Vangkilde bragte os tilbage i kampen med at flot løb bagom mål, hvor han stille og roligt lagde bolden ind ved nærmeste stolpe, inden Bjerre målmanden nåede at skifte side i målet. Gejsten var høj og viljen stor til et comeback. Få minutter senere blev ÅFS desværre nok engang ramt af sort uheld. Morten målmand griber en ellers ufarlig bold men mister kontrollen med den, den ryger ind bag ham, og dommerne dømmer straks målet, selvom bolden ifølge Morten aldrig var over stregen. Udturen blev ved, og få minutter senere slog Bjerre til igen. Denne gang dog et flot mål, Bjerres eneste den dag. 6-3 var den misvisende score nu. De sidste 2-3 minutter endte i et desperat all out attack fra de stadig fightende ÅFS’ere. Vi kom igen tæt på. Men i de sidste sekunder smækkede Bjerre det sidste søm i kisten, da de scorede på et tomt mål til slutresultat 7-3.

Bjerre var det bedste hold på dagen, men alligevel blev det de personlige fejl og et bundholds typiske mangel på held og skarphed, der afgjorde en ellers til tider velspillet kamp.

//Jacob

Skriv et svar