Tålmodighed gav sejr.

Eliteherrerne fra ÅFS sikrede sig onsdag aften den første sejr over Herning FC i historien, da hjemmekampen blev vundet 5-1.

ÅFS stillede op til kampen uden Lars Skytte og Johan Carlsson, men betegnende for bredden kunne holdet starte ud med tre stærke kæder, der fik kontrol over spillet mod midtjyderne, der til kampen var uden U-landsholdsspilleren Christian Bendtsen. Til gengæld havde de som vanligt en særdeles stærk sidste skanse i Kaj Jensen, der voldte ÅFS store problemer med såvel gode redninger som skarpe udkast.

ÅFS bragte sig dog i front efter otte minutter, da Jens Ørhøj efter en nærkamp midt på banen fik fat i bolden, og pludselig var han og Lars Erik Bartels i en 2-mod-1 situation. Pasningsmuligheden til Bartels blev lukket, og i stedet sendte Ørhøj et håndledsskud op i modsatte hjørne uden chance for målmanden.
ÅFS fik dog ikke spillet til at flyde i en sådan grad, at det skabte mange store chancer, og de der dukkede op, var Kaj Jensen i vejen for – og i stedet måtte ÅFS nøjes med en 1-måls-føring efter 1. periode.

Anden periode startede meget famlende fra ÅFS' side, og hurtigt bragte Herning balance i regnskabet, da ÅFS i undertal blev fanget med tre mand for langt fremme. Martin Rasmussen slap igennem i venstre side, og på hans tværpasning udlignede Morten Mølby sikkert.
Hjemmeholdets spil fungerede ikke, og det bragte frustrationer ind i truppen, og Herning kom noget bedre med. Men det var dog kun i en enkelt situation ved at skabe problemer – et kvalificeret skud fra distancen fra Jimmy Madsen tog Anders Bruun sig dog sikkert af.
Mod periodens slutning fik ÅFS atter fat i spillet, og der blev lagt et godt pres mod gæsternes mål. Men to powerplay situationer i slutningen blev forspildt via upræcise afslutninger, og stillingen 1-1 holdt perioden ud.

Træner Jeppe Hansen reagerede prompte ved at gå ned på to kæder til sidste periode, og man må sige, at dette var en vellykket disposition. Tempoet blev sat i vejret, og det var tydeligt, at gæsterne var kørt trætte af ÅFS' tre kæder i de første to perioder. Desuden kom topscorer Anders Rognerud i gang, så der blev skudt hul på Kaj Jensen.
Efter to minutters spil slog norske Rognerud til for første gang, da han efter et par snævre træk vippede bolden frækt over målmanden til 2-1, og i kædens næste skift kunne William Ehmsen ved et frislag spille Rogneud fri til en afslutning, som Kaj Jensen intet kunne gøre ved.
Herning haltede bagefter, og som konsekvens deraf kostede det en del udvisninger. Under en af disse fandt Jens Ørhøj med en diagonalaflevering Anders Rognerud, der med et hattrick gjorde det til 4-1. Endnu et powerplay kort efter blev udnyttet af Anders Jensen, der fra en noget spids vinkel kunne sende bolden ind til 5-1 via målmanden efter aflevering fra Henrik Engelsen, der dermed også kom på pointtavlen mod sine tidligere holdkammerater.
De resterende seks minutter forløb uden problemer for ÅFS, der dermed trak sæsonens første hjemmesejr i hus.

Resultatet betyder, at ÅFS kommer op på siden af Sunds og Bulldogs på rækkens 4. plads. Netop Sunds er modstanderen d. 13. december i den sidste kamp inden jul. Der er lagt op til et særdeles spændende opgør i det midtjyske. Første opgør mellem de to mandskaber endte 3-3, så alt tyder på en åben og dramatisk kamp.

Skriv et svar