Tæt kamp mod tophold.

Lørdag d. 18. tog ÅFS3 imod 2. divisions tophold, debutanterne fra Holstebro. Efter 10-målsnederlaget til Sønderborg var holdet opsat på at revanchere sig, selvom Holstebro med kun 2 nederlag indtil nu virkede som en skræmmende modstander. 3.-holdet havde dog den klare fordel at være talmæssigt overlegen, og det burde derfor være muligt at køre modstanderne trætte.

Fra start pressede ÅFS gæsterne højt oppe på banen, mens Holstebro i højere grad levede på en god defensiv og hurtige kontraangreb. I denne kamp fungerede ÅFS' forsvar bedre end det havde gjort ugen forinden, og det blev – fuldt fortjent – århusianerne, som satte det første mål ind. Det var Allan Melamed, der holdt sit løfte om at score, åbenbart assisteret af undertegnede. Under 3 minutter senere lykkedes det dog for Holstebro at få udlignet, til 1-1, som det også stod efter de første 20 minutter.

Efterhånden som kampen skred frem begyndte ÅFS' opspil at fungere bedre og bedre, men de forholdsvist boldsikre gæster fik også drillet forsvaret en del, og tilspillede sig en række chancer. Disse fik de udnyttet og kunne gøre det til både 1-2 og 1-3 med få minutters mellemrum. Herefter trak de sig endnu længere tilbage og begyndte at spille det spil, som har gjort dem berømte og berygtede i 2. division: Ultradefensivt med lange bolde frem til deres hurtige angribere. Denne opstilling havde ÅFS svært ved at spille sig igennem, og selvom vi i kampens anden halvdel havde størstedelen af spillet blev det ikke til så mange store chancer. Ved et frislag lykkedes det dog Ole Nielsen (assisteret af Kenneth Jensen) at reducere til 2-3, som var stillingen efter 2. periode.

3. periode fortsatte på samme måde. Masser af boldbesiddelse til århusianerne, men få store chancer. Der var en række gode forsøg, men det solide Holstebro-forsvar og en velspillende målmand afholdt bolden fra at ryge ind. Til gengæld havde Holstebro nogle glimrende kontraer, og var tæt på at score et par gange. Kort før slutfløjt blev målmand Kristian Øe taget ud til fordel for en sjette markspiller, men dette havde ikke det ønskede resultat, idet gæsterne slog kontra og fik øget til slutresultatet 2-4.

Som sådan behøves 3.-holdet ikke at skamme sig over et knebent nederlag til divisionens tophold, men netop den tætte kamp gør nederlaget ærgeligt. Nederlaget skyldtes først og fremmest, at vi ikke var i stand til at tilspille os specielt mange chancer. Holstebro står glimrende nede i forsvaret, og vi var ganske enkelt ikke i stand til at åbne det op. Næste uge møder 3.-holdet Sunds 3, som helt klart var til at tale med sidst vi mødte dem, så forhåbentlig kan vi endelig få den sejr, som er ved at være godt og grundigt tiltrængt. Med 14 markspillere i denne kamp er vi tydeligvis kommet et stykke vej siden udekampen mod Sunds, hvor vi kun kunne mønstre seks mand i marken.

Tak til publikum og til Martin, som gav en (stor) hånd med ved sidelinien.

Skriv et svar