Tamt powerplay spillede ÅFS ud af ligaen!

Hjemmekampen lørdag var sidste chance for ÅFS Floorball hvis klubbens herreliga hold skulle gøre sig nogen forhåbninger om at forblive i rækken. Modstanderne var Midtjylland Patriots som inden kampen blot var et enkelt point foran ÅFS.

Kampen begyndte meget lige med gode chancer i begge ender. Først var Johan Dubbelman ved at score på en backsniper, og siden havde Lars Skytte og Sune Aamand en stor dobbeltchance. Alligevel var det midtjyderne som først kom på tavlen, da en gammel ÅFS'er, Mads Sørensen, afsluttede et flot kontraløb. Efter 11.30 kom Patriots på 2-0 ved Thomas Velbæk og i de døende sekunder af perioden blev et Patriots slagskud fra nok en gammel ÅFS'er, Martin Lind, rettet af og snød Jelle van Der Mosselaar i målet. 3-0 til Patriots efter en forfærdelig 1.periode.

Anden periode begyndte med nogen dramatik og forvirring. Midtjyllands spillende træner Thomas Hellerup var ikke opført i protokollen, og han fik derfor en M1. I den efterfølgende 5 mod 4 situation fik midtjyderne nok en 2 min og spillede således 3 mod 5. Desværre havde det århusianske powerplay en ganske enkel katastrofal eftermiddag. Hverken i denne situation eller én af periodens øvrige 19(!!!!) overtals-minutter formåede ÅFS at score. Istedet kunne midtjyderne efter 5.57 gøre det til 4-0 ved Morten Mølby. Den århusianske ulykke fortsatte, da Patriots kort efter fik straffeslag. Til alt held lykkedes det Jelle at plukke straffeslaget og med en 1-4 reducering ved Victor Gustafssson kort inden periodens udløb, var ÅFS stadig med i kampen inden sidste periode.

I tredje periode satsede ÅFS hele butikken og stressede Midtjylland overalt på banen. En vis usikkerhed forplantede sig blandt de midtjyske backer, og ÅFS spillede sig frem til flere store chancer. Fortjent var det derfor at Victor Gustafsson nok engang kunne reducere til 2-4, da han opsamlede en retur foran mål. I den anden ende opstod naturligvis flere store kontrachancer, men held og dygtighed i ÅFS-målet forhindrede Patriots i ved flere lejligheder at lukke kampen. Efter 9.32 kunne Patriots dog endeligt punktere spændingen med målet til 5-2. To minutter før tid fik ÅFS et trøstmål – nok engang signeret Victor Gustafsson og kampen endte 3-5.

Et bittert nederlag var således en kendsgerning. Med 29 udvisningsminutter til Patriots havde ÅFS ellers alle chancer, men et tamt powerplay fejlede på dagen. Holdet er nu tre point efter midtjyderne og må således indstille sig på 1.division.

Det skal i øvrigt bemærkes at ÅFS undervejs i kampen nedlagde protest, da Patriots udviste træner Thomas Hellerup coachede sit hold fra hallens café. Om protesten skal forfølges er dog endnu ikke afgjort.

Skriv et svar