Tanker fra en træner

Med lidt mere end en måned til debuten som ligatræner for ÅFS Floorball, har vi sat Magnus Møberg stævne for at få et par kommentarer om forventninger og tanker omkring den kommende sæson:
I forhold til målsætningen for den kommende sæson kommer Magnus med et præcist og kort svar: ”At blive i ligaen”. Han mener dog også, at det er vigtigt, at holdet har en længerevarende og mere overordnet plan med dertil hørende delmål. ”Et bud på et delmål for den første kamp kunne f.eks. være at få forsvaret til at stå godt, og sammenspillet i kæderne til at fungere.”

Truppen
ÅFS truppen har stort set ikke ændret sig fra sidste år og ifølge Magnus bliver en af de store udfordringer for holdet at omstille sig fra det markant lavere tempo i 1. division. Da det er svært at træne sig til, skal det primært tilegnes gennem kamp – holdet skal med andre ord spille sig op i ligatempo. ” Vores styrke er sammenholdet og viljen til at spille rigtig floorball”, udtaler Magnus Møberg, der understreger at sammenholdet bliver vigtigt i en sæson med mange svære udfordringer.

Selvom de fleste sikkert ikke spår ÅFS Floorball de store chancer i ligaen har Magnus Møberg ingen ønsker eller intentioner om at bytte hele holdet ud for en bedre og stærkere trup: ”Jeg har forberedt mig på at træne ÅFS' 1.herre, så dem vil jeg nu godt beholde”. Han har dog med glæde set Lars ”Mini” Skytte vende tilbage til ÅFS – en spiller der har tempoet fra ligaen frisk i hukommelsen. ”Hvis jeg skulle vælge en enkelt ekstra spillet til angrebet så ville en spiller som Martin Larsen(VSOPNVS) dog stå højt på ønskelisten, men han vil jo forbedre ethvert liga hold”.

Magnus har ikke gjort sig de store tanker omkring den mulige slutstilling i ligaen, men tipper hverken ÅFS eller Århus Elite de store chancer for at blande sig i toppen: ”Jeg har endnu ikke overblik over, hvor de betydningsfulde spillere har placeret sig i år, men det vil den nærmeste fremtid nok vise. Århusholdene er nok ikke dem, der kommer til at blande sig med de bedste i år”.

Liga struktur og fremtid
Når vi taler om liga er det tydeligt, at Magnus ikke er imponeret over den nuværende struktur. ”Jeg synes, at det var godt da ligaen bestod af flere hold. Jeg synes endnu ikke jeg har set at den mindre liga med 6 hold har udviklet floorball’en i Danmark, rettere det modsatte. Potentialet for en landsdækkende liga er kun blevet mindre siden man valgte en liga med kun seks hold i øst og vest.”  

Omkring fremtiden for floorball i Danmark lægger Magnus vægt på ungdomsarbejdet: ”Hvis bare ungdomsarbejdet i klubberne støttes af kommunerne og børnenes forældre i en højere grad end det ses i dag, skal dansk floorball nok gå rigtig gode tider i møde. Det kræver bare ambitioner. Potentialet blandt de unge i skolerne, ser jeg kun blive større år for år.”

I ÅFS ser man frem til at følge 1. herrerne og ikke mindst Magnus’ bestræbelser på at forblive i ligaen. Første smagsprøve på liga og tempo kommer søndag d. 28/9 i sæsonpremieren mod Århus Elite.

Skriv et svar