The Empire Strikes Back!

Det er vel meget betegnende at 3. holdets eneste referat denne sæson kommer efter årets sidste betydende kamp. Loko siger kun noget, når det er nødvendigt. Den sønderjyske tænkning om, at hvis man ikke har noget fornuftigt at sige, så skal man holde sin mund, er en indgroet del af Loko. I den forbindelse kunne den mere religiøse delfraktion af Lokomotiva godt anbefale den officielle talsmand for Team Aarhus, Michael Andresen, at ændre sin aftenbøn til: ”Oh Lord, help me to keep my big mouth shut untill I know what I am talking about.” Når det så er sagt, så respekt for hentydningerne til Reagan – Gorbatjov tiden. Selvom historien om Team Aarhus ikonets humor er en meget tynd bog, så må vi ihukomme den gamle sandhed om at selv Andresen også engang imellem rammer målet…

”De store ord er dem, der siges efter store afgørelser.”
Et andet Team Århus ikon er bagmand for denne perle af en formulering, og man må sige at det jo lægger et vist pres på referaterne fra en kamp som den ÅFS Centret var vidne til søndag aften. Sikke en fight. Sikke en stemning. Sikke en afgørelse. TÅF2 og ÅFS3 fik understreget, at det var den værdige finalekamp om titlen som vinder af 2. division. Kampen var lige hele vejen igennem og først 4 minutter før tid satte ÅFS3 den afgørende scoring ind til 2-1 og stemningen i hallen nåede hidtil usete højder for en grundspilskamp for et ÅFS hold.

Det startede ellers ikke optimalt for den røde hær, der i dagens anledning havde lånt 1. herres spilledragter i turkis. Så kan man jo spekulere lidt over betydningen i det. Efter at have sat TÅF under pres i 10 minutter opfanger Team Århus en fejlpasning fra ÅFS forsvaret, som efter en returbold bliver omsat til scoring. Kort efter slår angrebskæden med Carlson, Nyborg og Ehmsen dog igen med en klassisk Carlson klasse. Carlson scorede fra en spids vinkel ved nærmeste stolpe efter forarbejde fra William Ehmsen. 1-1 og spillet bølgede frem og tilbage.
2. periode var et langt pres mod Team Aarhus målet dog uden at dominere fuldstændigt. Team Aarhus var farlige på kontra og havde Kenned Thomsen ikke haft endnu en forrygende dag i målet, så var Team Aarhus ikke blevet holdt nede på 1 mål. Når vi nu er ved målmandsroser, så stod TÅF keeperen også noget der kunne minde om sit livs kamp. Talrige gange kampen igennem måtte ÅFS se skud, som var på vej sikkert i mål blive pareret af kæmpen i TÅF målet.

Med 5 minutter igen af kampen tog Team Aarhus time out for at iværksætte det sidste pres mod ÅFS. Meget naturligt idet et uafgjort resultat ikke ville hjælpe TÅF, men derimod muligvis sikre ÅFS divisionstitlen. Kort efter kom ÅFS i angreb og på en flot kombination af Carlsson til Nyborg til mål kom ÅFS på 2-1. Det forcerede et endnu vildere sats fra TÅF, men Jan Elgaard erobrede bolden og sendte William Ehmsen af sted i kontra. Han fandt Poul ”The Reverend” Nyborg foran åbent mål og kampen var afgjort. 3-1. Et eksempel på sidste periodes intensitet findes i at Kim P. og Carlson begge skal ud af have nye stave, da de blev ofret på fightens hellige alter.

Til kampen havde Loko taget 3 talentfulde juniorspillere på 14, 15 og 15 år med, der alle høstede spilletid og værdifuld erfaring, som kommende spillere i den røde revolution. Det glæder de gamle drenge på ÅFS3 at ungdommen trives i ÅFS, og det lover godt for den kommende magtovertagelse i århusiansk floorball.

Slutteligt skal der også lyde en stor ros til dommerne fra Skanderborg, som med kampens sværhedsgrad in mente leverede en rigtig god indsats. Stemningen blev aldrig ond og begge hold havde stor ære af den ånd af sportsmanship, som kampen blev spillet i. Lad os få mange flere af den slags kampe mellem vores rivalklubber.

Hvad bringer fremtiden for ÅFS3/Loko? Dette spørgsmål findes der en afklaring på ved den årlige generalforsamling under MBC i starten af maj måned. Det har været en stor sæson for det moderne Flyers hold. Alting peger i retning af fortsætte som 2. hold i ÅFS, hvor den rutinerede stamme suppleres af de talentfulde drenge fra klubbens ungdomshold. Nye vinde af glasnost og perestrojka blæser over Lokomotiva. Men drømmen lever videre. For de gamle som faldt er der ny overalt.

Med endnu en pokal i hus takker vi af med at klassisk Loko citat: ”Det kan godt være vi er gasblå i ansigtet, men vi røde i sjælen…”

I stedet for at rive en hal ned i Lokomotiva, så velkommer vi ÅFS Styrelsens ambition om at bygge en hal mere i forlængelse af den eksisterende.

Skriv et svar