Tre vigtige point frem mod slutspillet

Lørdag startede ÅFK’s 1. damer endnu engang bilerne op og kørte mod det nordjyske. Nordjylland er ved at blive et sandt floorball-mekka, hvor både rutinerede og nye kræfter byder sig til. Denne gang stod damerne overfor det unge og talentfulde Hjørring-hold. Her gælder det om at spænde hjelmen, for der bliver kæmpet fra start til slut.

ÅFK kom bedst fra start med et god pres og mange gode skud på målet. Efter seks minutters fik VP sat et af holdet unge talenter i scene, og Crolly kunne sætte bolden i hjørnet til stillingen 0-1.

Hjørring fik dog hurtigt cementeret, at de ikke skal undervurderes. Midt i perioden får hjemmeholdet brudt bolden midt på banen og Hjørrings nummer fire tog en imponerende solo-tur ned i den anden ende og placerede overbevisende bolden i målet bag Mette.

Heldigvis kunne Nico kort tid efter sende bolden i mål efter opspil af Gis. Nico var med mange gode chancer en konstant trussel mod målet, hvilket åbnede op for spillet og gav gode muligheder til holdkammeraterne.

Det huller udnyttede holdets rutine og ukuelige kaptajn til fulde. Inden 1. periode var omme havde Quist scoret to lækre mål, og vist vejen frem for resten af holdet. Det var en sand fornøjelse at se kaptajnen brillerer foran kassen.

2. periode var knapt kommet i gang før holdets andet unge talt Scott også bragte sig på måltavlen efter en assist af Liena. Midt i perioden lavede Quist endnu en kasse, inden de to unge talenter fik endnu to point til deres samling, da Crolly scorede sit 2. mål efter assist fra Scott.

Hjørring pressede flere gange på, men begge ÅFK’s kæder stod en god defensiv, så deres fremstød bliv hurtigt afvæbnede.

I tredje periode skød Stinne gang i scoringerne med en flot kasse fra kanten. Senere i perioden lykkedes det endelig Liena at få bolden i mål efter mange gode chancer kampen igennem. I 17. minut bankede Nico endnu engang bolden i mål og viste endnu engang, hvor farlig hun er på kanten.

Med lidt over to minutter tilbage af kampen fik Hjørring en udvisning og ÅFK kunne sende powerplay på banen. De kunne dog hurtigt sætte sig tilbage på bænken igen, for efter 30 sekunder scorede Thaarup et flot mål assisteret af Gis til kampens slutresultat 1-11.

Alt i alt en rigtig god kamp, hvor der både blev skabt mange gode chancer i offensiven, og hvor defensiven stod godt. Og som pointtavlen tydeligt viser, så var det et klasse-eksempel på en holdindsats. Kampens spiller blev Julie Hjarbæk, der stod en god defensiv og lavede mange god løb offensivt.

Holdets ungdom og rutine have lidt ekstra roser med på vejen. De unge talenter er virkelig stemplet ind og de rutinerede spillere, anført af kaptajnen, går forrest og viser vejen.

Hjørring har set over fire kampe været et særdeles positivt bekendtskab. De har taget udfordringen op imod de store og gjort det med positiv og offensiv floorball. En fornøjelse at følge – vi håber, de kan holde den opadgående formkurve.

Point:

Quist: 3+0
Crolly: 2+1
Nico: 2+0
Scott: 1+1
Liena 1+1
Gis 0+2
Stinne: 1+0
Thaarup: 1+0
VP: 0+1
Hjarbæk: 0+1