Tredjepladsen sikret

ÅFS – Brønderslev Hot Shots 7-4 (1-0, 3-1, 3-3)

I weekendens opgør mod Brønderslev Hot Shots kunne ÅFS 1. dame med blot et enkelt point sikrer sig 3. pladsen i UMBRO liga vest.

ÅFS damerne lagde forholdsvis stille ud, men fik masser af tid med bolden mod et meget afventende Brønderslev forsvar. ÅFS havde det klare overtag og spillede sig da også frem til et par pæne chancer. Det var dog først i periodens sidste halvdel, at der kom hul på bylden, da et hårdt pres højt på banen endte i en Hot Shots fejl, der blev straffet prompte af Marie Pedersen: 1- 0 til ÅFS ved pausen.

2. periode var knapt sat i gang inden bolden atter var at finde i netmaskerne. Denne gang var det ÅFS, der stod for fejlen og med Brønderslev i afstafferens rolle. Herefter fulgte en rigtig god ÅFS periode, hvor holdet spillede sig frem til masser af chancer, og Brønderslev blev presset helt i bund. Først med 5 minutter igen af perioden kom resultatet af anstrengelserne. Først scorede Diana Olesen et flot mål på oplæg fra Malin Lantz. Dernæst lagde Diana Olesen op til et fremragende hug fra Rikke Kruse. Og til sidst kunne Henriette Pasgaard spille Marie Pedersen fri foran mål efter en glimrende ÅFS opspil. Det afsluttede Marie på behørig vis ved at trække afslutningen helt op i krydset. ÅFS kunne efter en effektiv slutspurt gå til pausen foran 4-1.

I 3. periode var det aftalen af sækken skulle lukkes, men alligevel fik Brønderslev pustet nyt liv i det spinkle håb med en reducering til 4-2 efter fire minutters spil. ÅFS svarede dog hurtigt igen, da Diana Olesen et halvt minut efter lagde en følt aflevering ned bag tre Brønderslev spillere til en fremstormende Rikke Kruse, der uden problemer lagde bolden i mål. Herefter rendte ÅFS ind i en lidt uforståelig udvisning. Undertallet forsvarede sig imidlertid flot, men kort efter at holdet var blevet fuldtalligt fik Brønderslev alligevel slået sig vej til målet. ÅFS bevarede roen og pludselig brændte det atter på i den anden ende. Henriette Pasgaard spillede Marie Pedersen fri til en god afslutning, som keeperen ikke kunne holde, og Marie Louise Tøttrup fulgte op på returen. Efter et målløst ÅFS PP straffede Brønderslev atter en ÅFS fejl og reducerede til 4-6. ÅFS toppede kæderne og få sekunder efter gav den satsning resultat. Diana Olesen spillede Marie Louise Tøttrup fri til skud og ÅFS føring 7-4. ÅFS dominerede de sidste minutter af kampen totalt, men det ændrede ikke ved det endelige resultat.

I modsætning til sidste opgør mod Brønderslev var der mange gode takter at fremhæve hos ÅFS. Begge kæder fungerede rigtig godt: opspillet gled for det meste, og der blev skabt en masse chancer. Diana Olesen og Marie Pedersen spillede endnu en gang rigtig godt, og de var med henholdsvis fire og tre point stærkt medvirkende til sejren. Desuden syntes de nye backformationer med Malin Lantz/Mai Nelson og Majbritt Jakobsen/Stine Lausten/Anne V. Poulsen at fungere rigtig godt. Det eneste minus ved kampen var de fire mål, som Brønderslev trods alt fik. Med lidt bedre kommunikation og større koncentration kunne de alle sammen uden problemer skæres væk.

Med sejren har ÅFS sikret sig 3. pladsen i vest og skal dermed møde nummer to fra øst. Hvem det bliver er endnu ikke afgjort. Det står dog fast at ÅFS spiller sin første kvartfinalekamp lørdag d. 17/3 på “hjemmebane” i Globus 1. Så set allerede nu kryds i kalenderen og find krak-kortet frem;)

Skriv et svar