Trist afslutning efter fremragende indsats

Forventningerne var små da herre-liga holdet søndag tog imod DM-favoritterne fra Brønderslev FC. Modstanderne var således et halvt landshold med dygtige spillere som Kim Olesen, Kim Haagensen og Ronnie Gravgaard anført af succestræneren Lars Bach. Alligevel var optimismen i behold og taktikken bød på en kontrolleret defensiv fulgt op af skarpe kontraløb.

1. periode forløb i det store hele på bedst tænkelig vis. 1.-femmeren med Anders Jensen, Anders Rognerud, Jonas Högefors, Jesper Bertelsen og Peter Larsen stod kompakt i defensiven og var lynende giftige på kontra. Den anden kæde med Michael Buch, Lars Skytte, Lars Erik Bartels, Anders Brøns og Johan Dubbelman pressede højere og opsnappede flere sløsede Brønderslev-pasninger hvilket gav store chancer. Samtidig inkasserede udeholdet 3 udvisninger, som nemt kunne have givet ÅFS-føring. Desværre løb BFC i stedet kontra 4 mod 5 og bragte sig foran 1-0 hvilket også var stillingen inden anden periode.

I kampens midterste periode var ÅFS i begyndelsen godt med. Efter 2.38 fik ÅFS udlignet til 1-1 ved en af dagens bedste ÅFS'ere Anders Rognerud. Brønderslev var dog stadig spilstyrende og kom frem til pæne chancer som Kaj Jensen i målet på flot vis tog sig af. Derfor var det måske heller ikke helt fortjent at ÅFS kom på 2-1, da Anders Jensen (måske over knæhøjde) rettede bolden af. Målet blev desværre på sin vis vendepunktet på kampen. ÅFS blev overmodige og samtidig vågnede Brønderslev, og lavede på kort tid 3 mål til stillingen 4-2. BFC syntes at have kampen under fuld kontrol.

I 3. periode fik ÅFS dog hurtigt kampen tilbage på sporet og på en lynsnar kontra kunne Rognerud efter 6.00 gøre det til 3-4. Igen var hjemmeholdet helt med i kampen og havde efterfølgende flere giftige forsøg bl.a. ved indskiftede Laust Jørgensen. I tiden 15.56 indtraf dagens måske mest omdiskuterede hændelse da Ronnie Gravgaard flugtede en bold på stolpen. Bolden sprang røg retur til Gravgaard og spillet fortsatte indtil den ene dommer pludselig fløjtede for mål. Noget af en brøler som i denne situation desværre ikke faldt ud til hjemmeholdets fordel. Frustrationerne var naturligvis store og da en udvisning i tiden 18.32 ikke blev dømt blev det en tand for meget for Jonas Högefors. Han brokkede sig til dobbelt 2+10 og en M2 og i det sidste overtal gjorde BFC det til slutresultatet 3-6.

Alt i alt var det dog en flot kamp af ÅFS. Selvom mange inden kampen ville have solgt den for et 3-målsnederlag var der naturligvis stor ærgelse over forløbet af de sidste fire minutter, hvor marginalerne nok engang var imod ÅFS. Igen blev seks dyre minutter i 2. periode afgørende for kampens udfald. Der er dog meget som kan tages med til den næste kamp mod Midtjylland søndag kl 17.00 i ÅFS Centret.

Skriv et svar