Triumf i pokalfight

En knald eller fald kamp en onsdag aften i Frederikshavn – som ÅFK-spiller kunne man godt have sine bange anelser for, hvordan studieliv, lektier og arbejdsopgaver kombineret med en solid køretur skulle overføres til fight, løbevillighed og vilje til sejr. 

Det lod imidlertid ikke til at være et problem, ÅFK kom godt fra start og fortsatte hvor kampen i søndags sluttede: aggresive og først på boldene. Midt i perioden udmøntede det sig i en føring, da Marie Louise Tøttrup på frislag fra hjørnet fandt Jasmin Damm, der sikkert satte bolden i nettet. Herefter tog Blackhawks stille og roligt over med deres bevægelige og flotte pasningsspil og med 4 minutter igen af perioden kunne de udligne til 1-1. Det brændte på foran ÅFK målet et par gange mere inden pausen, men holdet hold stand.

I 2. periode dominerede ÅFK kampen. Blackhawks kunne fortsat præstere flot pasningsspil, men det blev sjældent rigtig farligt. Århusianerne havde derimod masser af chancer for at bringe sig solidt foran, men målet var for lille og keeperen for god. Trods de manglende mål var det opmuntrende at se ÅFK spillet flyde bedre og bedre med god variation i tempo og ideer. Resultatet på tavlen forblev dog 1-1.

Straks fra 3. periodes start bragte Blackhawks sig på 2-1, og man kunne frygte at gassen ville gå af ÅFK ballonen, men blot 2 minutter efter kom udligningen, da Mette Faurholt lagde en bold mod mål, som efter flere ihærdige forsøg og efterfølgende redninger, endte hos en fri Jasmin, som atter scorede sikkert. Blackhawks var mest på bolden, men ÅFK var farligst. Alligevel tilfaldt næste mål Blackhawks, der med 10 minutter igen bragte sig på 3-2. Gæsterne skulle atter hente en føring, og fik hjælp hertil af en Blackhawks udvisning. I powerplay kunne Marie Louise således udligne til 3-3 på oplæg fra Jasmin. 4 minutter igen… Kort efter tog Blackhawks timeout, men på det efterfølgende frislag til ÅFK, kunne Mette Faurholt bringe sit hold foran 4-3. Blackhawks mønstrede et massivt pres de sidste 3 minutter af kampen, men et heroisk kæmpende ÅFK hold, og en sikker Anne Bruun i målet holdt frederikshavnerne fra scoring, og ÅFK kunne juble over en sejr i en pokalkamp, der var mere end en 3. rundekamp værdig.

Kampens spiller: Nicoline Pihl

Point og straf:
Jasmin Damm: 2+1
Marie Louise Tøttrup: 1+1
Mette Faurholt: 1+0

Skriv et svar