U13 sejrede i lokalopgør mod Randers

Søndag den 26. november var en sejrrig dag for ÅFK. 12 point ud af 12 mulige blev altså skaffet på dagen, hvor TST aktiv-center lignede et uindtageligt fort. Dagens vigtigste sejr kom dog i den første kamp. U13-flex tog imod Randers Raptors og der var lagt op til et meget tæt opgør mellem de to mandskaber.

På U13 har de dygtige trænere Maria Helander og Filippa Granlund fra 1. dame fået tilgang af Nicklas Perto fra 1. herre. Til søndagens kamp var både Maria og Filippa ramt af afbud og derfor stod Nicklas i spidsen for første gang. Af taktiske årsager blev den ikoniske klubmand Morten Frederiksen kørt ind som assistent. Morten havde faktisk allerede mødt U13-holdet, da han gæstede mandagens træning, så spillerne lige kunne fornemme hvilken trænerfigur den meget karismatiske mand er. Af taktisk oplæg havde cheftræner Nicklas Perto en klar strategi om at udnytte holdets spidskompetencer: Kontra, kontra og mere kontra.

Kampen startede dog ikke for Århus som man havde håbet på til trods for et meget fint spilovertag. Randers bragte sig på 0 – 1 efter 5.23, men det gav ikke anledning til panik ude på Århus-bænken. Århus bragte sig på bare ét skift foran 2 – 1 efter 2 scoringer af dagens hattrick-hero Thomas Mortensen fra først assist af Hørning-lejesvenden Jonas Kristensen og derefter Cecilie Dahl. 1. Periode sluttede 3 – 1 til århusianerne efter en scoring fra holdets absolut højeste spiller: Aske Sommer. Naturligvis på et fint oplæg fra dagens anfører Tobias Vestergaard.

Selvsamme Aske Sommer udbyggede føringen til 4 – 1 efter 5.40 af 2. periode og Århus lå derefter lunt i svinget til en sejr. Randers fik dog reduceret til 4 – 2, hvilket kom som resultat af, at Århus ikke håndterede at være i undertal særlig godt. Holdets to center-spillere var på dagen Tobias Vestergaard i førstekæden og Marie Hansen. Marie scorede på flotteste vis til 5 – 2 efter oplæg af den driblestærke Jonas Kristensen. Det stoppede dog ikke der for Århus, og Tobias Vestergaard lyttede godt efter, da hans træner skreg om at han skulle storme frem og skyde på mål. Det gjorde han, og kunne derved udbygge føringen til 6 – 2.

Randers fik hurtigt udlignet til 6 – 3 før dagens vigtigste mål blev scoret. Til træningen torsdag blev der arbejdet med, at keeperen skal kunne kaste bolden frem i banen så man deraf kan komme i en hurtig kontrasituation. Det var netop dette der skete, da keeper Mads Aarslev fyrede bolden afsted op mod Thomas Mortensen, der dermed kunne sætte sit tredje mål i kampen. Sådanne mål glemmer en træner aldrig. Dermed stod det 7 – 3 til Århus. Der kom dog lidt spænding i kampen, da Randers gjorde det til 7 – 4, inden Christian Schneider på rigtig flot vis gjorde det til 8 – 4. Skiftet inden Christians scoring havde han selv sagt, at han netop ville gå ind og sætte en basse, hvilket viste sig at være sandt. Flot kaldt af den unge forsvarskriger.

Med 8 – 4 i bagagen til de sidste 12 minutter af kampen synes Århus at være sikre på de 3 point. Randers ville det dog anerledes og gjorde det til 8 – 7 inden Marie Hansen fik trænernes puls lidt ned igen med sin scoring til 9 – 7. Dette blev også kampens resultat, og Århus-spillerne kunne bryde ud i jubel over en rigtig fin sejr. Nicklas Perto og Morten Frederiksen, floorballens svar på Carlo Ancelotti og Paul Clement, fik altså en sejr i deres debut som henholdsvis cheftræner og assistent, tillykke til dem også.

For både Århus’ og Randers’ vedkommende var der rigtig fine momenter i kampen, og det var fedt at se en meget jævnbyrdig kamp alt i alt. Århus takker igen Randers for en rigtig god og velspillet kamp!

Trænernes bemærkninger:

Under vikarierende cheftræner Nicklas Pertos ledelse, har der til træning været fokus på følgende: løb med bold, løb uden bold, forsvarsspil (uden at slå på staven) og selvfølgelig det at spille på kontra. Alt dette kom i spil i dagens kamp, og derfor kan man som træner naturligvis ikke være andet end pavestolt af sine spillere. Når man rent taktisk spiller meget på kontra og har haft meget lidt fokus på det defensive, så lukker man deraf også mange mål ind. Men som det er i så mange sportsgrene, så vinder man kampen, hvis man scorer flere mål end modstanderen. Og det med at score mål, det er en af vores spidskompetencer, hvilket det at forsvare vores mål netop ikke er. Alt i alt en rigtig fin kamp fra alle spillerne. Især det med at tackle med kroppen i stedet for staven kunne man se de har taget med sig fra træningerne, hvilket er fedt at se.

I førstekæden fungerede samarbejdet mellem Aske og Tobias helt som planlagt, og med lidt mere skarphed på bagerste stolpe, så havde Ronja Beck helt sikkert kommet på tavlen også. På backerne gjorde Emil og Loke det rigtig godt, da de brugte deres fysik og forudseenhed til at lukke af for mange Randers-chancer.

I andenkæden kunne man stort set ikke sætte en finger på angrebsspillet, og især samarbejdet mellem Hørning-duoen Jonas og Marie var flot at se på. Ligeledes havde Thomas forstået hvad træneren har haft af planer med ham: at være en farlig skarpretter. Med 3 mål er der ikke meget at komme efter ved hans indsats (især ikke i forhold til hans tredje mål, hvor træneren var rørt til tårer over at se hans taktik lykkedes). På backerne i andenkæden er det fedt at se henholdsvis en assist og et mål og to frygtløse spillere der ikke kuer nogle kampe til trods for deres størrelser.

Dagens kæder:

Mål: Mads Aarslev

  1. kæde:

Emil – Loke
   Tobias
Aske – Ronja

  1. Kæde

Cecilie – Christian
        Marie
Thomas – Jonas

 

Dagens pointmagere:

Thomas: 3 + 0
Jonas: 0 + 3
Aske 2 + 0
Tobias 1 + 1
Marie 2 + 0
Christian: 1 + 0
Cecilie 0 + 1
Mads: 0 + 1