Uafgjort efter tæt affære.

ÅFS' elitedivisionsherrer sikrede sig i går deltagelsen i kvalifikationsspillet til næste sæsons elitedivision, da holdet hjemme efter en taktisk og spændende affære spillede uafgjort 3-3 mod Esbjerg Sharks FC. Læs mere om status i divisionen andetsteds på siden.

Om det var kampens vigtighed der gjorde, at der blev leveret mål lige fra kampens start er svært at vurdere, men faktum var, at måltavlen allerede havde været i brug tre gange efter 2½ minut.
Allerede efter 47 sekunder udnyttede vestjyderne et boldtab i ÅFS' højre side på midten, og det unge talent Stefan Møller kunne efter oplæg fra Ronni Andersen sætte bolden i nettet med et håndledsskud fra mellemdistancen.
Denne elendige start for hjemmeholdets 1. kæde, der fra start var uden den sygdomsramte topscorer Anders Rognerud, blev dog lynhurtigt vendt af 2. kæden, der kun 12 sekunder efter udlignede. Christian Engelsen fandt med en snæver aflevering lillebror Henrik Engelsen, der scorede sikkert.
Herefter klarede 1. kæden sit andet skift med noget større held, men desværre var det så 2. kædens tur til at miste koncentrationen, da Esbjerg fangede ÅFS omkring et frislag, hvor et par ÅFS'ere ville skifte. Stefan Møller fandt rutinerede Kasper Jensen, der satte bolden sikkert i nettet til 2-1.

Herefter kom der mere styring på spillet, og de to hold fik mere styr på deres organisation med ÅFS i den mest dominerende rolle. Alligevel var Esbjerg dog tættest på en scoring, da Jesper Hammer i undertal kanonerede en trækskud på overliggeren med et par minutter tilbage af perioden. Powerplayet gav intet udbytte til ÅFS, men i stedet kunne ÅFS udnytte den 3. angrebskædes første skift på banen. Efter et godt tryk på vestjyderne trak Lars Erik Bartels bagom mål og lagde bolden tilbage til Jens Ørhøj, der med et noget heldigt fladt skud passerede en ikke helt vågen Esbjerg-keeper til udligning 2-2.

ÅFS åbnede 2. periode i overtal igen. Men powerplay kombinationerne hang ikke sammen, og Esbjerg trævlede nemt spillet op. Men med få sekunder tilbage af udvisningen lagde Christian Engelsen bolden ud på kanten til Henrik Engelsen, der resolut bankede bolden i kassen til 3-2. ÅFS lignede nu et hold i medvind.
Men efter knap fire minutters spil tog vestjydernes Michael Madsen chancen fra distancen, og hans trækskud snød Anders Bruun i målet og dykkede under ham til 3-3.
Bortset fra et par udvisninger til gæsterne bølgede spillet frem og tilbage med ÅFS som de toneangivende, men Esbjerg var dog meget tæt på, da Anders Bruun reddede en friløber til Morten Klingsten i periodens sidste minut.

I sidste periodes pause var der nok tænkt en del på vigtigheden af kampens udfald i forhold til deltagelse i elitedivisionen næste år, og spillet bar præg af to hold, der ikke ville satse for meget. Alt opspil blev kørt sikkert gennem midtzonen for at minimere risikoen for kontrachancer. Begge hold havde få muligheder for at afgøre kampen, men perioden endte målløs – og kampen dermed 3-3, hvilket begge hold kunne være tilfredse med både i forhold til kampens udvikling og pointtabellen.

For ÅFS var det positivt, at holdet kun pådrog sig en udvisning. Denne udvisning til Anders Rognerud faldt endda sammen med en Esbjerg-udvisning, så holdet var ikke i undertal på noget tidspunkt i kampen. Holdet viste moral og disciplin og en god tone over for kampens dommere, der leverede en god indsats.
Desuden fortsatte kæden med Michael Buch (4+5 pts. i år), Christian Engelsen (1+5) og Henrik Engelsen (6+7) de gode takter og producerede point. Jens Ørhøj (9+8) fik scoret igen, og han holder dermed sit snit på over 1 point, hvilket er flot som back. Hvis holdets topscorere Anders Jensen (13+9) og Anders Rognerud (13+14) igen får gang i målscoringen ser det godt ud.

Kampen betød dog også et ærgerligt farvel for denne sæson til anfører Nicolai Skjøtt, der rejser til USA i denne måned på et 5 måneders ophold. Et stort tab for holdet, der dog ønsker Nic en rigtig god tur. Heldigvis vendte Lars Skytte tilbage efter ferie, og leverede en god indsats i to perioder efter sygdom. Da holdet i går også var uden backen Jannik Isidor, der er på skiferie – samt en skadet Mads Skytte, der kun var med i to korte skift – ser ÅFS ud til at have bredden til at kunne levere den indsats, der skal til for at sikre pladsen i elitedivisionen, der blev sat som målsætning før sæsonen. Om dette kan række til sejr i Outlaws på lørdag er nok mere tvivlsomt, men holdet har i to tidligere kampe i sæsonen leveret gode indsatser mod DM-favoritterne, så man kan ikke forvente et ÅFS-hold, der giver sig uden kamp.

Skriv et svar