Udbytterig træningsweekend

Fra fredag til søndag aften dannede ÅFS Centret i weekenden rammen om en træningslejr med deltagelse af FF København, Randers Raptors og diverse ÅFS-hold.
Weekenden bød på træningspas, 6 træningskampe, stavsalg og diverse spøjse indfald fra trænere for at øge taktisk forståelse samt sammenhold på de enkelte hold.

Elitedamerne

1. damernes kampe mod FFK lørdag og søndag blev nogle tætte og spændende kampe mellem to hold, der er i færd med at indarbejde mange nye spillere på holdet.

Resultatmæssigt kan man fra ÅFS’ vedkommende ikke være tilfreds med kampene mod FFK – 1-1 og 2-4. Men på mange andre punkter var der dog meget at glæde sig over. I begge kampe tilspillede holdet sig et væld af chancer, der desværre ikke blev udnyttet – det skal de, når der tages hul på turneringen. Endvidere var det glædeligt at bemærke hvor meget bevægelse og samspil, der på blot få uger er blevet indarbejdet i det århusianske spil. Det medførte at ÅFS i lange perioder var i stand til at fastholde angrebet, og at FFK stort set kun var farlige på kontra angreb. Forsvarsmæssigt mangler holdet at lære hinanden bedre at kende. Der blev lavet alt for mange fejl på egen banehalvdel, når bolden skulle spilles ud af egen zone. Fejlene skal imidlertid nok blive rettet i den kommende tid, når holdet har fået mulighed for at spille lidt mere sammen.

Alt i alt var det en meget lærerig weekend, og hele holdet ser frem til at arbejde videre med de gode takter i de kommende uger. Desværre fik holdet ingen sejr med i bagagen, men hvis damerne fremover formår at udnytte bare halvdelen af de chancer, de tilspiller sig, så synes fremtiden lys og målrig!

Herrerne

Kampene mellem de to herrehold forløb noget mere målrige. I lørdagens kamp begyndte FFK bedst, men efterhånden fik ÅFS sin defensiv og skarpe kontraløb til at fungere og 1.periode endte 2-1 til hjemmeholdet. I 2.periode kom ÅFS på 3-1, men få minutter med manglende koncentration førte til københavnsk udligning. Perioden ud havde ÅFS mange store chancer, men holdet formåede kun at passere en velspillende FFK-keeper en enkelt gang. I den anden ende fik FFK med et smukt mål udlignet, så stillingen inden sidste periode var 4-4. I 3.periode fik ÅFS endelig udbytte af overtaget i chancer og kom forholdsvis nemt på 7-4, hvilket også blev kampens resultat, med en skudstatistik på 62-40 i hjemmeholdets favør ganske fortjent.

I søndagens kamp var FFK hele tiden et lille skridt foran. En flok udmattede ÅFS’ere havde det svært overfor en flok meget tændte og nærkampstærke københavnske winger. Derfor var det ganske fortjent at FFK førte 2-1 efter 1.periode. I 2.periode fik ÅFS lidt mere vind i sejlene og kom hurtigt på 3-2. Intensitet i nærkampene steg en anelse og ÅFS måtte bruge en time-out for at undgå at gemytterne udviklede sig… Efter 2.periode var stillingen 5-4 til udeholdet. 3.periode tilhørte hjemmeholdet og selvom udligningen først faldt med 3 minutter tilbage af kampen var 6-6 et retfærdigt resultat.

Begge kampe blev afviklet i et hæsblæsende tempo og var hårdt spillet – af og til langt over grænsen. Tonen under kampene var meget hård, men begge hold var lige gode om at give og tage. Måske netop derfor kunne holdene i fred og fordragelighed efter kampen i fællesskab nyde en sandwich og en sodavand, mens man blev enige om at udbyttet af weekenden havde været stort. Specielt fordi en lignende intensitet i træningskampe er sjældent set.

2. dame, junior og 2. herre

Søndag eftermiddag spillede ÅFS 2.damer mod et mikset U13-U15-hold ligeledes fra ÅFS. Kampen var en lige forestilling men større skarphed betød at kampen endte 4-0 til de yngste. Begge hold og ikke mindst U13-15’s to mindste, Sebastian og Morten, havde stor ære af kampen.

Weekendens sidste forestilling stod mellem ÅFS2 og Randers Raptors. Randers kom hurtigt foran 4-1 inden ÅFS bl.a. med et meget effektivt powerplay kom på 4-4, stillingen efter 2.periode. Herefter løb Randers igen fra værterne med 3 hurtige scoringer og selvom ÅFS fik pyntet en enkelt gang på resultatet og havde 2 straffeslag med 2 minutter igen vandt Raptors fortjent 7-5.

ÅFS vil gerne takke alle spillere, tilskuere og ikke mindst dommere for deres medvirken i en vellykket træningsweekend. Vi håber at kunne sætte hinanden stævne i et tilsvarende optakts-arrangement næste sæson.

Skriv et svar