Uskarp start på 2009 af 1. damer

2009 har indtil videre været et ubehageligt bekendtskab for ÅFS’ 1. damer, der i årets to første kampe har lidt to – på hver sin måde – onde nederlag.

Lige ved og næsten…
I forårssæsonens første kamp kom AaB på besøg i ÅFS centret. Efter en spændende kamp sidst de to hold mødtes, hvor ÅFS kun via en fremragende 3. periode fik skrabet pointene ind på deres konto, var der lagt op til en spændende kamp.

Efter en god ÅFS start var det alligevel AaB, der kom først på tavlen. Det ærgerlige mål blev dog hurtigt udlignet og kort efter bragte ÅFS sig fortjent foran 2-1, hvilket også var resultatet efter 1. periode.

I 2. periode dominerende ÅFS, mens AaB satsede på kontra, hvor de som altid var giftige. Og netop en kontra bragte balance i målregnskabet, da en pasning ind foran mål blev rettet af af en ÅFS fod/stav. Århusholdet svarede dog hurtigt igen ved at score mens AaB keeperen havde travlt med at rykke rundt med sit mål. 3-2 efter en 2. periode, hvor ÅFS burde have bragt sig afgørende foran.

Med kun en enkelt pinds forspring var AaB langt fra slået og kort inde i 3. periode kom udligningen. ÅFS fortsatte dominansen, men overvægten i spil gav ikke rigtig afkast. I stedet kunne AaB på et frislag, hvor både ÅFS tæer og knæ spillede bande, bringe sig foran. ÅFS pressede voldsomt på mod slutningen og havde bl.a. et overtal i de sidste minutter, men udligningen udeblev, og et 3-4 nederlag til AaB var en realitet.

ÅFS point:
Annika Vatnhamar 1+0
Mette Milling 1+0
Marie Louise Tøttrup 1+0

Hvorfor varer en kamp 3. perioder? – part III
I lørdags tog sæsonens mindste trup til Frederikshavn for at spille mod ligaens tophold – FC Outlaws. Grundet mange afbud kunne ÅFS kun stille med to kæder, der dog var opsatte og klar til kamp.

Efter en godkendt 1. periode, som det altid velkomponerende Outlaws hold vandt 3-0, fik ÅFS’erne i pausen rettet de afgørende fejl og gik optimistiske ind til 2. periode. Med vanddunkene fyldte, et hurtigt kampråb og de sidste dessiner fra trænerne, var ÅFS klar til face-off. Bolden blev lagt til rette, bladene sat lige på og fløjten lød… Herefter blev alt for referentens vedkommende sort. Et enkelt billede af en ÅFS scoring toner utydeligt frem på nethinden, når perioden forsøges genkaldt. Alt andet forbliver så sort, som det hul ÅFS spillet må have været faldet i, for da bevidstheden atter genvindes på vej ud til pause, står der 12-1 på måltavlen!

For dem der har fulgt lidt med i ÅFS damernes ve og vel, så har 3. periode i en række kampe haft en afgørende betydning for kampens udfald til ÅFS’ side. Lad det være sagt med det samme: I forbindelse med kampen mod Outlaws, så er svaret på spørgsmålet i overskriften IKKE (som tidligere), at en kamp varer 3. perioder, fordi ÅFS skal have tid til at vinde kampen. Nej, kampen mod Outlaws varede 3. perioder, fordi ÅFS skulle kunne gå fra kampen med oprejste pander.

For århusianerne var starten på 3. periode symbol på en ny start. Holdet smed usikkerhed og personlige fejl overbord, satte sig igennem i tacklinger, tog fra i målet og ekspederede løse bolde foran mål væk. ÅFS fik således mere spil frem ad banen og flere chancer, hvilket også førte til 2 dejlige mål. Da Outlaws slækkede en lille, bitte smule på effektiviteten og blot scorede en enkelt gang, kunne ÅFS’erne derfor trække sig sejrrigt ud af 3. periode – den samlede sejr blev der desværre ikke rokket meget ved: den gik umådelig sikkert til Outlaws 13-3.

ÅFS point:
Diana Olesen 1+0
Stine Lausten 1+0
Mette Milling 1+0
Tine Nielsen 0+1

Skriv et svar