Vejen til overlevelse i eliten.

Seneste sejr til ÅFS' eliteherrer daterer sig tilbage til d. 3. december 2003. Siden da er det kun blevet til et point i Herning og ellers en række nederlag – mange af dem efter tætte opgør. Dette betyder, at ÅFS efter halvvejs i sæsonen at have været en slutspilskandidat nu kæmper hårdt for forbliven i den bedste række.

Efter weekendens runde er ÅFS med 11 points nu kun 2 points foran Brønderslev og Esbjerg- der slog TÅF – på 6. pladsen. ÅFS kan med en sejr i næste weekend mod netop Esbjerg på hjemmebane sikre sig den vigtige 6. plads, der giver et bonuspoint til kval.spillet. Hjemmekampen skulle meget gerne markere vendepunktet for holdet, der mangler lidt medvind. For at ryge helt ud af kvalifikationsspillet skal meget dog gå galt for ÅFS, da Esbjerg og Brønderslev (BFC) mangler et indbyrdes opgør. Men der er mange udfaldsrum at tage i betragtning, hvis man skal gøre status netop nu.

ÅFS mangler: Esbjerg, Outlaws & Vissenbjerg
BFC mangler: Herning & Esbjerg
Esbjerg mangler: ÅFS, AaB & BFC

Efter lidt sindrig regning er ÅFS med en sejr over Vissenbjerg i sidste runde sikker på at blive 6'er, hvis:
a) Esbjerg taber til AaB og b) ÅFS ikke taber med mere end 2 mål til Esbjerg.

En sejr over Vissenbjerg vil alene betyde, at ÅFS er sikker på at bliver 6'er eller 7'er. Dette skyldes, at ÅFS hermed vil nå 13 points. For at BFC skal nå 13 points skal de besejre såvel Herning som Esbjerg, og hermed kan Esbjerg kun nå 13 points med sejre over ÅFS og AaB. Og ved denne pointlighed vil disse indbyrdes resultater betyde: 6) BFC ; 7) ÅFS ; 8) Esbjerg. Hvis man i stedet kalkulerede med, at AaB besejrer Esbjerg vil ÅFS blive 6'er, da ÅFS er indbyrdes bedre end BFC.
Hvis ÅFS mod forventning skulle slutte af med tre nederlag, er situationen dog noget mere tilspidset, og det vil i givet fald være vigtigt, at ÅFS ikke taber med mere end 2 mål mod Esbjerg, så man stadig er indbyrdes bedre end vestjyderne. Men dette vil gøre, at ÅFS er afhængige af, at udfaldet af kampen mellem Brønderslev og Esbjerg.
Der er mange udfald at tage højde for lige nu, men det korte af det lange er, at en sejr på søndag vil garantere ÅFS 6. pladsen, som holdet har siddet tungt på gennem det meste af sæsonen – og at en uafgjort eller et nederlag på 1 eller 2 mål sandsynligvis også kan sikre 6. pladsen, hvis de øvrige kampe får forventelige udfald.

Skriv et svar