Vigtig sejr hevet i hus

UMBRO liga damer: Brønderslev Hot Shots – ÅFS: 6-7 (2-3, 3-2, 1-2)

Lørdag aften i en kold og øde Brønderslev hal tog ÅFS 1. damerne et vigtig skridt på vejen mod at sikre sig placeringen som nummer tre i UMBRO liga vest.

Der var ellers ikke meget i attituden hos gæsterne fra ÅFS, der vidnede om, at kampen mod Brønderslev var ret vigtig. Og det var da også hjemmeholdet, der kom bedst fra start, da de efter blot 4 minutter scorede til 1-0. Blot et minut efter sørgende Malin Lantz dog for balance i regnskabet, da hun via køkkenvejen lagde bolden ind bag Brønderslev keeperen. Man skulle tro, at den hurtige Brønderslev scoring havde rusket lidt op i ÅFS’erne, men det lod desværre ikke til at være tilfældet. Kun 6 minutter inde i første periode var hjemmeholdet atter foran. Heldigvis formåede ÅFS endnu engang at svare hurtigt igen. Denne gang var det kampens store – og eneste – oplevelse, Diana Olesen, der blev spillet fri på højrekanten af Stine Lausten. Hun trak sikkert bolden i mål. Midt i perioden kom ÅFS endelig foran, da Marie Louise Tøttrup i powerplay lagde bolden ind foran mål til en fri Henriette Pasgaard. Den meget målrige første halvdel af perioden blev efterfulgt af tørke, og perioden endte med en 3-2 føring til ÅFS.

I 2. fik ÅFS ikke lukket ned for Brønderslevs giftige kontrastød, og endnu en periode med mange mål og skiftende føringer fulgte. Første løb Brønderslev en kontra i undertal og udlignede ÅFS føringen. Kort efter gik det atter hurtigt ned mod ÅFS målet, og så var Brønderslev pludselig foran 4-3. Diana Olesen kørte one-woman-show og bragte ÅFS på 4-4, men blot ½ minut senere ramte bolden atter netmaskerne i den forkerte ende. Inden periodepausen bragte en forrygende Diana Olesen atter ÅFS op på siden af Brønderslev – 5-5 inden sidste periode.

Først i 3. periode formåede ÅFS at tilspille sig et mere vedvarende overtag, og det udnyttede de til at bringe sig afgørende foran. Først eksekverede Marie Louise Tøttrup hurtigt et frislag, da der opstod en del forvirring omkring udskiftningerne til stillingen 6-5, og derefter satte Diana Olesen sit 4 mål ind til ÅFS føring 7-5. ÅFS dominerede den resterende del af kampen, men alligevel blev det unødigt spændende, da Brønderslev i powerplay, seks sekunder før tid scorede til 7-6. Ved den efterfølgende face-off blev tiden ikke startet, og Brønderslev fik spillet bolden bag ÅFS målet inden tiden på kraftige opfordringer blev sat i gang, for så igen at blive stoppet efter to sekunder. Det skabte en noget uheldig afslutning på en tæt kamp, men heldigvis fik det ingen indflydelse på resultatet. ÅFS hev en vigtig sejr på 7-6 med hjem i tasken.

Alt for mange fejl, elendigt returløb og manglende indstilling fra kampens start. Det er blot et par af de utilfredsstillende omstændigheder ved kampen. Lyspunkterne kan derimod hurtigt ridses op:

    Diana: Selvom hun mødte op uden stav og sko, så afgjorde Diana med sine 4 mål kampen til ÅFS’ fordel

  • Dommerne: De slog godt ned på det hårde spil, der i tidligere opgør er gået ustraffet hen
  • Syv mål: Første gang denne sæson, at ÅFS scorer så mange mål. Måske fordi Diana pludselig for alvor har meldt sig ind i point kampen:)
  • Sejr: Uden at være overbevisende hev holdet en sejr i land. Vigtigt at holdet har vist, at de i år formår at vinde de tætte kampe

Skriv et svar