Vigtig sejr over Odense

Tirsdag aften trodsede en flok ÅFS'ere snestorm-varsel og satte sig i bilerne mod Odense. Kravet var en sejr hvis ÅFS skulle bevare et spinkelt håb om play-off kampe mod Outlaws.

Kampen begyndte præcis som de tre foregående imellem de to hold. ÅFS var fint med, spillede sig frem til gode chancer men brugte stadig for meget tid og energi på dommerpræstationen. Odense leverede samtidig noget af det spil som allerede har sikret dem række-sejren; opfindsomt angrebsspil, høj kvalitet i afslutninger og skånselløs udnyttelse af personlige fejl. Derfor var det ikke overraskende at Odense lige pludselig var foran 3-0, bl.a. på en ganske enkel sublim dribletur af mega-talentet Alexander Mose. Igen var det op af bakke for ÅFS men som så mange gange før i denne sæson viste holdet at de kun med kniven på struben kan spille floorball og lige inden periodens udløb kunne Johan Dubbelman (ass. Jesper “Guldhjelm” Bertelsen) hamre et frislag i mål. ÅFS slap således nådigt fra 1.periode bagud 3-1.

Fra 2.periodes start var det et anderledes koncentreret ÅFS-mandskab som gik på banen. I kampens første powerplay kørte udeholdet bolden tålmodigt rundt da “Guldhjelm” pludselig eksploderede og slog en smuk pasning til Anders Brøns som kunne score i tomt mål. Kort efter brød selv samme Brøns et Odense-opspil, prikkede bolden forbi en back, løb den selv op og hamrede et slagskud i kassen til 3-3. Odense virkede rystede og da de kort efter begik nok en udvisning gik der ikke lang tid før bolden igen lå i Odense-målet, 3-4 v. Lars Skytte (ass. Guldhjelm). Perioden ud fortsatte ÅFS det agressive presspil og kun stolper og ineffektivitet foran mål forhindrede ÅFS i udbygge føringen. Istedet udlignede Odense på frislag og stillingen var således 4-4 inden 3. og sidste periode.

I 3.periode fortsatte ÅFS med at presse Odense over hele banen. Hjemmeholdet virkede trætte og havde svært ved at skille sig fornuftigt af med bolden. Kun i forbindelse med et par overtal formåede de at blive farlige men begge gange red ÅFS takket være en velspillende Jelle van de Moselaar i målet stormen af. Istedet kunne ÅFS med 12 minutter igen bringe sig foran da Lasse Hørbye tog én af sine berygtede dribleture op langs banden for at assistere Lars “Gamewinner” Bartels som med baghånden lige akkurat fik bolden over stregen. Herefter stod der ÅFS på de fleste nærkampe og det var derfor ikke ufortjent at dagens bedste ÅFS'er Anders Brøns med 8 minutter igen kunne assistere Sune Aamand til kampens reele afgørelse, 4-6 til ÅFS.

ÅFS vandt således sæsonens første sejr over topholdet fra Odense. På dagen var Anders Brøns og Lars Skytte de bedste ÅFS'ere og samtidig rundede Jesper “Guldhjelm” de 40 sæsonpoint. Sejren var utrolig vigtig og ÅFS er således stadig med i kampen om oprykningspladsen. Det kræver dog at Odense igen viser sig som rækkens bedste hold når de lørdag tager til Esbjerg eller at Skanderborg og Bjerre overrasker. Vi krydser fingre og ønsker dem held og lykke;-)

Skriv et svar