Vigtig udesejr efter tæt kamp

ÅFS holder ved i toppen af 1. division vest, da holdet søndag besejrede oprykningsrivalerne fra Esbjerg Sharks FC med 2-4 efter at have været bagud 2-1 med 10 minutter igen.

Kampen startede tæt – allerede efter et minut havde Anders Jensen er stor chance, men hårdt presset blev skuddet overplaceret. Esbjerg var velorganiseret, og topscorer Stefan Møller og landsholdsspilleren Jesper Hammer fik flere gange udfordret ÅFS defensiven. Det århusianske opspil og kombinationer i offensiv zone bar præg af næsten en måneds kamppause, og det var ikke mærkeligt, at perioden derfor endte målløs.

Syv minutter inde i anden periode lykkedes det hjemmeholdet at passere en velspillende Anders Sloth i ÅFS-målet. Stefan Møller bankede et flot slagskud i nettet. ÅFS rystede dog hurtigt dette af sig, og mindre end to minutter senere havde Mads Skytte direkte på frislag fra langdistancen udlignet til 1-1.
Kampen fortsatte tæt, og ÅFS havde tendens til at sætte tempoet for højt op, hvilket betød, at det blev til meget ”Hawaii-bold” frem og tilbage på banen. Ingen af holdene havde dog den fornødne skarphed foran mål, når backerne blev overlistet.

Fra tredje periodes start kunne ÅFS give comeback til sidste sæsons topscorer Anders Rognerud, der har været ude med en langvarig håndskade. Rognerud leverede en pæn præstation, men mangler naturligvis en del for at nå sidste års niveau.

Kampen lå og tippede, da hjemmeholdet slog til efter godt fem minutter af perioden. Lenny Jensen fandt med en pasning bagfra mål Carsten Pedersen, der med lodder og trisser fik passeret Anders Sloth til 2-1. ÅFS holdt fast i konceptet og belønningen kom med 10 minutter igen, da Jens Ørhøj fandt Jesper Vangkilde i midtzonen, og Vangkilde drejede rundt og sendte et trækskud i nettet til hans første scoring i den blå trøje.
Mindre end et minut senere var ÅFS i front, da Lars Erik Bartels opfangede en pasning fra Jens Ørhøj og flugtede bolden flot i nettet til 2-3. Høj klasse af Bartels!

Herefter bølgede kampen frem og tilbage, og ÅFS måtte flere gange prise sig lykkelig for Anders Sloths redninger – samt lidt hjælp fra stolpen ved et enkelt tilfælde.
En udvisning til Esbjerg med 5 minutter igen afgjorde dog tingene, da Mads Skytte i powerplay lagde op til et flot slagskud fra Anders Jensen, der passerede ind højt i målet til 2-4.
Til sidst viste ÅFS rutine ved at trække tempoet ud af kampen, og de sidste minutter forløb uden flere scoringer.

I rundens andet opgør vandt Odense 13-5 over Vissenbjerg, hvilket betyder følgende stilling i 1. division:

1. Herning FC: 4 kampe – 7 points
2. Århus FS: 3 kampe – 5 points
3. Esbjerg SFC: 4 kampe – 3 points
4. Odense FC: 4 kampe – 3 points
5. Vissenbjerg GIF: 3 kampe – 0 points

I næste weekend venter der et topdrama mellem Herning FC og ÅFS. De to hold er ubesejrede, og det første indbyrdes opgør i Århus endte 2-2, så der lagt op til et spændende opgør søndag d. 31.10. kl. 16.00 i Sportscenter Herning.

Matchfakta:

Esbjerg SFC – Århus FS 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)
1.periode:
Ingen hændelser
2.periode:
21.39 U2 Michael Buch, ÅFS (Ukorrekt slag)
22.50 U2 Stefan Møller, ESFC (Ukorrekt skub)
27.01 1-0 Stefan Møller (Jimmi Jensen)
28.44 1-1 Mads Skytte
3.periode:
45.32 2-1 Karsten Pedersen (Lenny Jensen)
50.29 2-2 Jesper Vangkilde (Jens Ørhøj)
51.17 2-3 Lars Erik Bartels (Jens Ørhøj)
55.11 U2 Carsten Pedersen, ESFC (Protester)
56.55 2-4 Anders Jensen (Mads Skytte) (PP)
Dommere: Ivan Juul Jensen & Torben Rafn (God præstation)

Skriv et svar