VM Part II

ÅFS' udsendte var igen mandag aften til stede i Arena Nord til Danmarks kamp mod USA for at lade sig underholde af de velspillende danske piger og leverer følgende:

Modstanderne fra USA er et pudsigt syn i A-gruppen. Med to kæder og en holdledelse tilfældigt klædt og spædbørn på armene skiller de sig klart ud fra gruppens øvrige hold som med 20 spillere i ens dragter fremstår bundseriøse. Floorball-mæssigt gør de dog bestemt udemærket blandt andet med en imponerende serie af frislagskombinationer og VM's øjeblikkelige topscorer (9 point på holdets 10 scoringer!! Stik den Bertelsen)….men med et par kampe i benene og overfor et dansk hold i spillehumør bliver klasseforskellen hurtigt tydelig. 3-0 på 10 minutter og ÅFS' udsendte får tid til at samle sig lidt indtryk.

Som et nyt tiltag har den udsendte tiltusket sig plads i VIP-logen i den største gruppe af “Habitter”. Overraskende nok bliver der ganske seriøst diskuteret floorball og kun VM-kongen William Ehmsen leverer et for århusianere bemærkelsesværdigt citat på spørgsmålet om mini-MBC(VM) giver ham grå hår i hovedet: “Egentlig ikke, det er kun halvt så hårdt som MBC. Vi spiller jo kun i to haller og der er ikke fest om aftenen ;-)”
Hr. Ehmsen har dog nok og se til da hvert et lille skridt til VM bliver overvåget af den udsendte komité fra IFF (International Floorball Federation). “I søndags havde de mange kommentarer men efterhånden er det kun små ting som de ønsker rettet.”
Imens W.E.Ehmsen snakker tryller Anette nok engang en fornem redning ud af ærmet. “Det har jeg lært hende”, triumferer William tilfredst mens hans vender sig og snakker videre med IFF's præsident.

Bemærkelsesværdigt er også tilskuertallet. Den udsendte tæller forsigtigt frem til 300 og kan samtidigt glæde sig over at alle 300 er reelle tilskuere og ikke bare spillere som igår…spørgsmålet er bare: Hvor er de 12-15 stk. fra ÅFS?

Tilbage til kampen leverer Danmark til tider nydeligt spil. Der er helt sikkert blevet trænet “stolpepas” og på kort tid laver Danmark to flotte kasser på netop denne detalje. Man kan kun være imponeret over det danske hold som tydeligvis udvikler sig taktisk fra kamp til kamp. Holdledelsen imponerer også. Flere gode taktiske dispositioner og især massøren; det tætteste man kommer på en dansk Bob Marley; er underholdende. Med sin gulgrønne kalot-ting og lange hår er jublen stor da han i slutningen af 2. periode må tilse en groggy dansk spiller på banen. 7-0 (tror jeg nok) før sidste periode.

I pausen mellem 2. og 3. periode får jeg en lille snak med den gamle ÅFS'er Karsten Kristensen som sidder i sekretariat og står for hal 1 hvor A-gruppen spilles. Han er et langt stykke hen af vejen tilfreds med forløbet af især kampene i hal 1. “Familien kommer på onsdag og så skal jeg lige ha' fri fra min haltjans. Men ellers kan jeg godt mærke at jeg har savnet lidt at sidde i sekretariat.” Ellers går KK med et lille ønske om at den danske succes kan smitte lidt af på tilskuertallet.

Igang igen fortsætter DK helt suverænt. Til tider bliver der spillet for meget i hjørnet men generelt kommer pigerne frem til giftige afslutninger i hvert angreb. Med 10 minutter igen kommer 3. kæden endelig i spil og allerede i første skift rammer de indersiden af stolpen og indlader sig i vilde nærkampe som blandt andet koster en ordentlig ørefigen til Hvidovres Marie Krabbe. Fedt med lidt gå-på-mod fra bænken! Det bliver til yderligere to danske scoringer og i den anden ende leverer Anette et par pragtredninger som gør hendes clean-sheat meget fortjent. Endnu engang en overbevisende danske sejr og endnu engang en overbevisende præstation af Anette.

Til tonerne af den danske slagsang “Vi kan score” (SKAL HØRES!) sænker roen sig langsomt over Arenaen, de sidste interviews til den lokale verdenspresse bliver givet og tilskuere, officials og spillere trækker hver til sit. Forud venter Letland på onsdag og med dansk sejr er pigerne i semifinalen.

Skriv et svar